General News

Trouw jij deze zomer? Hier zijn de trends van 2019

De zomer is eindelijk begonnen en dat betekent dat ook het bruidsseizoen van start is gegaan. De meeste koppels trouwen in één van de komende drie maanden. Elk jaar proberen ontwerpers in bruidskleding te vernieuwen of vergane glorie weer hip te maken. Een bruidsjurk is een heel persoonlijk en uniek kledingstuk terwijl niet alle vrouwen dezelfde smaak hebben. Maar ook deze zomer is er voor elk wat wils. Of je nu een heel klassieke, brave bruid bent of eerder een losbol. De ontwerpers hebben creaties uitgewerkt voor elk type.

Victoriaanse bruiden

Het Victoriaanse tijdperk is helemaal terug. Alleszins in de keuze van de bruidskleding. Hoge kanten collen en lange mouwen zijn trendy. Koppels die houden van gothic zullen deze stijl zeker appreciëren. Het is dan ook niet toevallig dat ook clusterverlovingsringen vlotjes over de toonbank gaan. Een clusterring heeft meerdere edelstenen. In het Victoriaanse tijdperk was een ring met maar één steen heel ongebruikelijk. Het waren Kate Middletone, Lady Gaga en prinses Eugenie die pronkten met een clusterverlovingsring en ze zo weer hip maakte.

Pistachebruiden

Pistache is dé kleur van 2019. Deze zachtgroene kleur wordt ook veel gebruikt in de decoratie en verwerkt als motief in de bruidsmeisjes jurken, zodat het accent matcht met de groene jurk van de bruid. Een andere kleur voor de bruidsjurken die ook in de mode is, is lichtblauw. Het zou ons niet verbazen als het ‘Frozen’-effect daar voor iets tussen zit. Dit lichtblauw, wel de grijzige variant, is populair bij bruiden die trouwen in de winter. Het is een romantische en tegelijkertijd magische kleur.

Pofmouwen

Een speciale trend op de catwalk is die van de poet sleeves of de pofmouwen. Je zag ze bijna op elke rode loper terugkomen. Het is een doorschijnende lange mouw die los zit maar ter hoogte van de pols sluit met een elastiek. De transparante stof is voorzien van motieven en geeft de jurk een zeer romantische uitstraling. Het past ook heel goed bij de Victoriaanse bruidsjurken.

Verschillende bruidsmeisjesjurken

De tijd dat alle bruidsmeisjes in dezelfde jurk paradeerden is voorbij. Bruidsmeisjes dragen nu net allemaal verschillende jurken. Soms zijn alleen de tinten verschillend, bijvoorbeeld blush voor het ene bruidsmeisje, aubergine voor het andere, oud roze voor de derde en ga zo maar door, maar het hoeft niet. Helemaal verschillende kleuren zijn ook in: geel, bordeaux, lichtblauw, groen, paars… Het is een heel kleurrijke trend en zeer geslaagd als alle bruidsmeisjes hetzelfde model dragen. Dat is wel de voorwaarde.

Geen bruidsboeket maar een bloem

Bruidsboeketten blijven minimalistisch, ook in 2019. Men gaat zelfs nog een stapje verder. Tegenwoordig is er geen boeket meer maar wel één mooie bloem. Een heel verschil met het begin van de twintigste eeuw toen een kleine bruid bijna bedolven werd onder haar bruidsboeket. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je zomaar de eerste de beste bloem langs de kant van de weg plukt, maar wel kiest voor een feestelijke bloem, zoals bijvoorbeeld een magnolia, een protea of een pioen. Deze trend is goed voor het milieu! Bovendien is een bloem veel goedkoper dan een boeket.

Comments are closed.